7.jpg

Niets mooier dan met uw paard een route te rijden in het gebied rond Eastermar. De omgeving van Eastermar is uitermate geschikt om te paard of vanaf de bok te ontdekken. De vele zandpaden zijn breed genoeg om elkaar met paard en wagen te passeren en de geasfalteerde binnenwegen zijn nog altijd zo rustig, dat u daar met uw rijdier een plezierige tocht kunt maken.
Onderweg kunt u enkele dobben zien, ook wel pingoruïnes genoemd, die ontstaan zijn in de ijstijd. De dobben doen tegenwoordig meestal dienst als drinkplaats voor dieren.

Op een aantal adressen in Eastermar kunt u met uw paard pauzeren en/of overnachten en kan weidegang en/of stalling georganiseerd worden.

Per paard de omgeving verkennen
Te paard de omgeving verkennen

Paardenspektakel

In de omgeving van Eastermar wordt een keer per jaar in september door de Landelijke Rijvereniging De Marruters het 'paardenspektakel' georganiseerd. Een ruiter- en menroute rond Eastermar, waarin her en der verscheidene opdrachten en hindernissen zijn opgenomen. Een gelegenheid bij uitstek voor paardenliefhebbers om elkaar te ontmoeten. Het Paardenspektakel trekt op dit moment zo'n 125 deelnemers die, al dan niet verkleed, te paard of aangespannen, de route rijden. Ook voor bezoekers is het een groot spektakel wanneer paard en wagen met koetsier en groom in volle galop door een waterbak stuiven. Kijk in de evenementenagenda wanneer het Paardenspektakel plaatsvindt.

paardenspektakel Eastermar
Actie op het Paardenspektakel

Menbewijs

Jan Plezier over het huren van paard en wagen:

"Nou heb ik in een ver verleden al eens wat menlessen gehad. Ik was dan ook erg verrast dat ik in Eastermar een manege vond waar we, onder begeleiding, paard en wagen kon huren. Bij de verhuur hadden ze een handige kaart met wegen die geschikt zijn voor paard en wagen, dat maakte het voor ons gemakkelijker om een route uit te zetten. Gea had een heerlijke picknickmand gemaakt. Wat hebben we genoten. Paarden verstoren de rust in de natuur niet en zo konden we van vrij dichtbij een groep reeën bewonderen."

menbewijs