6.jpg

Overzicht van alle wandelroutes

Wandelaars hebben veel keus in Eastermar. Er zijn wandelroutes die over eeuwenoude zandpaden en door een uniek coulissenlandschap leiden. De paden worden omlijst door boomwallen. Tussen de bomen door kijk je uit over velden en weilanden. Ook is er een pad langs de Leien over oude polderdijken, waarbij u op een aantal punten een weids uitzicht heeft over de Leien. Op veel plaatsen zijn uitzichtpunten aangelegd waar u vanaf een wat hoger standpunt het landschap met zijn bijzondere flora en fauna kunt overzien.
U kunt een klein ommetje maken over een pad dwars door de 'historische akkers' die ingezaaid worden met oude graanrassen. Als de veldbloemen tussen de granen in bloei staan, ontstaat er een prachtig kleurenpalet.

wandelen om Eastermar

Wandelroutes

Dat het om Eastermar goed wandelen is blijkt wel uit het aanbod. Ook de beoefenaars van Nordic Walking kunnen bij Eastermar goed uit de voeten.
De een zal genieten van het goed behouden cultuurlandschap, de ander kan zijn hart ophalen aan bijzondere plantengroei, terwijl het een derde zal opvallen dat de verschillen in landschapstypen (meren, oevers, rietlanden, lage veengraslanden, weilanden en houtwallen) ook een gevarieerde vogelstand tot gevolg heeft.
We hebben een aantal routes op een rijtje gezet. Een deel hiervan is ook verkrijgbaar bij de Toeristen Informatiepost.

Overzicht van alle wandelroutes

Daarnaast kunt u gebruik maken van een dorpsgids om onderweg toelichting te krijgen op onze natuur of de oude panden in het dorp. Maar u kunt natuurlijk ook met behulp van een goede kaart uw eigen route uitstippelen.

dorpsgids
Een dorpsgids geeft uitleg over de natuur om Eastermar

Enthousiast wandelaar Pietsje verteld:

"Gelukkig hadden we goede wandelschoenen aan, je kunt namelijk bij Eastermar te kust en te keur kiezen uit verschillende soorten wandelingen. Wij vonden het erg leuk om eens over een grasdijk te lopen. En ja, dat kan hier en daar wel eens wat nat zijn... Het mooie is dat je echt helemaal tussen de weilanden loopt en het asfalt en de daarbij horende geluiden ver achter je laat. Gea had ook aan de verrekijker gedacht. Daarmee zagen we vanaf een uitkijkpunt lepelaars.
We hadden de afstand trouwens goed ingeschat: toen we onze voeten rust wilden geven, arriveerden we net bij een terras waar we heerlijk konden zitten met zicht op de Leien."