176.jpg

Een greep uit de jaarlijkse hoogtepunten:

Eastermarder merk

Al meer dan 25 jaar wordt in het laatste weekend van juni het dorpsfeest van Eastermar georganiseerd. Op de laatste dag is de traditionele veemarkt, de Eastermarder Merk, met vooral veel paarden en pony's. Daarnaast is er ook een markt voor konijnen, kippen en ander kleinvee. Bovendien is er tegelijkertijd een gezellige braderie.

De plaatselijke horeca zorgt met terrasvoorzieningen aan weerszijden van de paardenmarkt voor een geweldige sfeer. Door de combinatie van paardenmarkt, braderie en gezellig uitgaan is een bezoekje aan de Eastermarder Merk zeker de moeite waard. De markt- en feestcommissie nodigen u van harte uit. Laatste zaterdag in juni 6.00 uur tot 14.00 uur (afgelast voor 2021).

Een beeldverslag van de paardenmarkt vindt u op YouTube.

Meer info over de feestelijkheden en het programma van het dorpsfeest vindt u op www.eastermar.nl

'feemerk' op de laatste zaterdag van juni
'feemerk' op het Breed

Easterbarren straatfestival

Het Easterbarren is een uniek en gratis toegankelijk straatfestival, waarbij de gehele dorpskom decor én podium vormt voor muziek, theater en beeldende kunst. Straatartiesten, (shanty)koren, moderne bands en kindvriendelijke activiteiten maken dit straatfestival tot een onvergetelijk gebeuren. In 2004 werd het Easterbarren genomineerd voor het Nationaal Compliment, een landelijke prijs voor vrijwilligersprojecten.
Elke laatste zaterdag van augustus, weer of geen weer, staat Eastermar op zijn kop (afgelast voor 2021).

de Saxy Ladies op het Easterbarren straatfestival
de Saxy Ladies zijn vaste gasten op het Easterbarren Straatfestival

Brommels! is bramen plukken en veel meer!

We zetten de traditie van het bramen plukken in de Fryske Wâlden opnieuw op de kaart. Letterlijk! Met gratis bramen plukken in boerenland en tal van randactiviteiten op het programma. Voor jong en ouder, voor elk wat wils. Lekker in de buitenlucht! Het is feest waar de paarse Brommelsvlag wappert! Ook in Eastermar elk vierde weekend in augustus

Traditiegetrouw wappert bij tientallen landhekken een paarse brommelsvlag. Plukpubliek mag er gratis het land in. Natuurlijk altijd met inachtneming van de plukregels en de dan geldende RIVM maatregelen. Programma Brommels!

Eastermarruters Paardenspektakel

Op de tweede zaterdag van september bestaat het verkeer in en om Eastermar voor een groot deel uit paarden en paard-en-wagens. De hele dag zijn meer dan 130 deelnemers, onder auspiciën van de LR de Marruters, bezig een speciaal parcours af te leggen vol verrichtingen en hindernissen.

Skûtsjesilen yn 'e Wâlden

Zie de info op de website

Verhalenkamer

Zie de info op de website

Waterspeelplaats voor kinderen

In Eastermar is een waterspeelplaats voor kinderen.  Deze waterspeelplaats is één van de grootste van Nederland. Geen jaarlijks evenement maar iets waar u altijd terecht kunt.